Blog

Nalaďte sa na Juniperus!

Nalaďte sa na Juniperus!

Dátum: 14. júla 2023

Miešané drinky k letu neodmysliteľne patria. Prinášame vám dvoch favoritov, ktorí vás prekvapia svojou lahodnou chuťou a ľahkou prípravou. Nalaďte sa na leto, nalaďte sa na Juniperus a môžeme ísť na to…

Pod brandom Juniperus, najstarším alkoholovým brandom na Slovensku, môžete ochutnať nielen borovičku, ale najnovšie už aj gin. Keďže vlastníme patent na výrobu najstaršej slovenskej borovičky, ktorá je v Trenčíne pálená od roku 1905, môžeme povedať, že v spracovaní borievok máme už viac ako 100-ročné skúsenosti a naozaj vieme ako na ne! Preto sme sa rozhodli pod týmto brandom vyrobiť aj dokonale vyladený gin, vhodný predovšetkým v lete do rôznych miešaných nápojov.

Ako na to…

Z vlastných skúseností vieme, že aby dobrý drink chutnal, nemusí byť vôbec pripravený zložito, či z ťažko dostupných ingrediencií. Dokonca je to veľakrát tak, že v jednoduchosti je často skrytá lahodná chuť pochádzajúca z vhodnej kombinácie použitých surovín. Inak tomu nie je ani v našich dvoch Juniperus drinkoch Juniton a 1905, ktoré zvládne pripraviť naozaj každý. A ak sa necháte napríklad inšpirovať našim „záverečným finishom“ v podobe jednoduchého zdobenia či dotvorenia drinku, myslíme, že svojich priateľov, či blízkych iba príjemne prekvapíte. Tak teda na spoločné chvíle a na zdravie!

Drink „Juniton“

Ingrediencie:

4 cl JUNIPERUS Gin

8-10 cl  tonic, príchuť uhorka-mäta (odporúčame On Lemon tonic)

finish: uhorka, citrón, rozmarín

….

Pohár: na víno

Pohár naplníme kockami ľadu, pridáme JUNIPERUS Gin, tonic a premiešame. Na záver dozdobíme uhorkou, ktorú nakrájame pozdĺžne na čo najtenšie plátky a vložíme do nápoja, pridáme koliesko citróna a vetvičku rozmarínu.

Drink „1905“

Ingrediencie:

4 cl JUNIPERUS Borovička

1 cl limetková šťava

8-10 cl  tonic, príchuť rozmarín (odporúčame On Lemon tonic)

finish: limetka, rozmarín

….

Pohár: na víno

Pohár naplníme kockami ľadu, na ktoré nalejeme JUNIPERUS Borovičku, limetkovú šťavu, tonic s rozmarínom a všetko spolu premiešame. Na záver dozdobíme plátkom limetky a vetvičkou rozmarínu.

A ak ste náhodou priaznivcom niečoho sladšieho, tak ako bonus Vám prinášame do tretice drink s názvom Hello Pinky pripravený z našej letnej novinky s chuťou malín a jahôd – Koniferum Pink. Ako už názov napovedá drink obľubujú predovšetkým dámy, ale aj tu platí, čo je dobré chutí všetkým a nezáleží na pohlaví či veku:)…

Drink „Hello Pinky“

Ingrediencie:

4 cl KONIFERUM Borovička Pink

8-10 cl  ružový tonic (odporúčame On Lemon tonic, ružový grep)

finish: maliny, jahody

….

Pohár: na víno

Pohár naplníme kockami ľadu, na ktoré nalejeme KONIFERUM Borovičku Pink, ružový tonic a všetko spolu premiešame. Pridáme kúsky jahôd, malín, prípadne čučoriedok. A drink je hotový. Na zdravie!


Najnovšie články: