Trenčianske likérky.
01

Trenčianske likérky.

21. júla 2021

Mesto Trenčín okrem textilného priemyslu preslávila v minulosti vo svete aj výroba borovičky, slivovice či likérov. Zažiť staré časy a zoznámiť sa s príbehom slávnych trenčianskych likérok je možné v rámci výstavy „Trenčianske likérky od roku 1886 po súčasnosť“, ktorá prebieha do 15. septembra na Trenčianskom hrade.

čítať viac
Marinované kuracie paličky a domáca BBQ omáčka
02

Marinované kuracie paličky a domáca BBQ omáčka

22. júla 2021

Recept ako stvorený na leto a posedenia s rodinou či priateľmi. Spodné kuracie stehienka, alebo ak chcete paličky, perfektne ugrilované z každej strany, podávane s domácou barbeque omáčkou… Kto by ich nemal rád. Ich príprava je hračka. Marinádu máte hotovú behom chvíľky a pri ich grilovaní sa pokojne môžete venovať svojim hosťom.

čítať viac
Borovička Koniferum na slovenskú nôtu!
03

Borovička Koniferum na slovenskú nôtu!

7. mája 2021

Spojili sme tradičnú slovenskú pohostinnosť s naším ľudovým bohatstvom, akým je modrotlač. Tak sa zrodila špeciálna modrá edícia tradičnej borovičky Koniferum, ktorú si teraz môžete vychutnať ešte viac… Jednoducho na slovenskú nôtu!

čítať viac
OVICA – pravý ovocný destilát  – časť II.
04

OVICA – pravý ovocný destilát – časť II.

26. marca 2021

Stále viac znalých Slovákov a gurmánov dáva prednosť v rámci konzumácie alkoholu pravému destilátu oproti menej kvalitnej liehovine. Čím všetkým sa odlišuje pravý ovocný destilát s príponou -ovica od lacnejšej varianty alkoholu? Okrem názvu a ceny je to predovšetkým zloženie a samotný postup výroby, ktorým sa získava tento tradičný skvost s chuťou Slovenska.

čítať viac
OVICA – pravý ovocný destilát – časť I.
05

OVICA – pravý ovocný destilát – časť I.

26. marca 2021

Jedine pravý ovocný destilát môže niesť v názve príponu “-ovica”. Chuť a vôňa zrelých sliviek, marhúľ a hrušiek sú základom príbehu, na ktorého konci je naša OVICA. Po ich zakvasení, destilácii a primeranom zrení vzniká ozajstný destilát. Čistý, jemný, bez prísad… tak, ako ho máte radi.

čítať viac
Sladké valentínske pokušenie …
06

Sladké valentínske pokušenie …

10. februára 2021

Tento miešaný nápoj, vraj „elixír lásky“, pre nás vytvorili šikovné dievčatá zo Slovakfoklore. Pri príležitosti sviatku sv. Valentína sa nechali prekvapivým spôsobom inšpirovať tradičnou chuťou Borovičky Koniferum. Spolu s nami tak môžete aj Vy namiešať sladké pokušenie svojej Valentínke…

čítať viac
Repák, obľúbená špecialita nielen na Považí!
07

Repák, obľúbená špecialita nielen na Považí!

9. februára 2021

Považský repák sa za posledné roky teší mimoriadnej obľube. Kedysi zaznávaný destilát, ktorý si doma pálili iba skalné povahy na kopaniciach Bielych Karpát a Myjavy. Dnes vyhľadávaný destilát  kvôli svojim povestným liečivým účinkom na tráviace ťažkosti a problémy s tým spojené…

čítať viac
Národná cena za dizajn udelená borovičke Juniperus!
08

Národná cena za dizajn udelená borovičke Juniperus!

14. decembra 2020

Patent na výrobu borovičky Juniperus vlastní spoločnosť Old Herold od roku 1905. O jej poslednom vydarenom redizajne hovorí aj udelené ocenenie – „Národná cena za dizajn“ v kategórii Obal a objekt, ktoré koncom tohto roka získala.

čítať viac
Nové skladové priestory spoločnosti Old Herold
09

Nové skladové priestory spoločnosti Old Herold

8. decembra 2020

Nové skladové priestory spoločnosti Old Herold, ktoré boli v júli 2020 uvedené do prevádzky, umožnili nielen navýšenie skladovej kapacity, ale i modernizáciu technického vybavenia v podobe jednotného informačného systému či ekologického prístupu.

čítať viac
Ako vznikal kalendár spoločnosti Old Herold pre rok 2021
10

Ako vznikal kalendár spoločnosti Old Herold pre rok 2021

9. novembra 2020

Inšpiráciou pre kalendár spoločnosti OLD HEROLD 2021 sa stal projekt Herbarium Populi Vagi / Herbár ľudu Váhu, ktorý už niekoľko rokov vzniká spoluprácou FS Váh Púchov a fotografa Michala Zahornackého. Spojenie etnografie ľudového odevu s našim produktovým portfóliom predstavuje spojenie folklórnych zvykov a tradície liehovarníckej výroby staršej viac ako 135 rokov.

čítať viac