Blog

Pražský Ginfest 2023
24. júla 2023Máme radi gin! Väčšina koktailových nadšencov gin miluje, a to hlavne z jedného prostého dôvodu: v miešaných drinkoch ladí takmer so všetkým!
čítať viac
Nalaďte sa na Juniperus!
14. júla 2023Miešané drinky k letu neodmysliteľne patria. Prinášame vám dvoch favoritov, ktorí vás prekvapia svojou lahodnou chuťou a ľahkou prípravou. Nalaďte sa na leto, nalaďte sa na Juniperus a môžeme ísť na to…
čítať viac
Deväť bylín jedna radosť.
28. júna 2023Sme majstrami v spracovaní borievok už viac ako 100 rokov. Naša novinka Juniperus gin je výsledkom spojenia dvoch pomaly destilovaných macerátov pripravených z borievkového základu, bylín a korenín. Má bylinno-citrusový charakter a jemnú korenistú dochuť.
čítať viac
Ružové leto? Chce to drinky s Koniferum Pink!
22. júna 2023Namiešajte si osviežujúce letné drinky a majte všetky dni „ružové“. Máme pre Vás hneď tri skvelé, chutné a jednoduché recepty na drinky s Koniferum Pink, ktoré počas leta jednoducho musíte ochutnať.
čítať viac
Industriálny areál liehovaru Old Herold je miesto, ktoré inšpiruje…
28. marca 2023Priemyselný areál trenčianskeho liehovaru Old Herold je areál, ktorý toho už veľa zažil. Okrem mnohých známych odborníkov v potravinárskom a liehovarníckom odbore tu v minulosti pracovali aj také známe osobnosti ako Alexander Dubček či spisovateľ Rudolf Dobiáš. To, že ale rovnako i dnes inšpiruje svojou atmosférou a zabudnutými zákutiami aj súčasné mladšie generácie, dosvedčujú mnohé […]
čítať viac
Turiec Bartender Cup 2023 a borovička Juniperus
28. februára 2023Prvému ročníku medzinárodnej súťaže mladých barmanských talentov TURIEC BARTENDER CUP 2023 jednoznačne dominovala najstaršia slovenská borovička Juniperus. Nadšenie a kreativita súťažiacich opäť raz dokázali, že profesia barman je nádherná a prináša potešenie nielen divákom, ale i samotným tvorcom drinkov.
čítať viac
Dozrel čas… Bošácka slivovica 6-ročná.
28. februára 2023Jemnú a zároveň plnú chuť získala Bošácka slivovica svojím zrením v zapečatených nádobách. Výnimočná kvalita sliviek, výrobný postup zachovaný generáciami majstrov páleničiarov a 6 rokov zrenia dodali destilátu jeho nezameniteľný charakter.
čítať viac
Steak, aký ste ešte nemali…
30. januára 2023Je to možno tak trochu zvláštna kombinácia – dobre ugrilovaný a šťavnatý Rib Eye steak a vlašské orechy. Rozhodne ale stojí za vyskúšanie! Pretože šťavnaté mäso a orechy pripravené na masle s kvapkou tuzemského špeciálu RIAVA /orech/ sa dokonale dopĺňajú.
čítať viac
Zrenie destilátov… Aj to treba vedieť!
12. decembra 2022Destiláty a ich zrenie, egalizácia, stárenie, odležanie či zušľachťovanie… Pojmov pre tento proces nájdeme veľa. Dôležité však je, že je to významný krok v závere výroby destilátov, o ktorom môžeme povedať, že im dáva samotnú dušu.
čítať viac
Rozlúčka s jeseňou.
6. decembra 2022Jeseň sa pomaly blíži ku koncu, no my sme si pre vás pripravili ešte takúto malú „chuťovečku“ na záver, jesenný drink s našou jedinečnou Koniferum borovičkou…
čítať viac