Blog

Juniperus Pure Distilled. Mrazivo čistý.

Juniperus Pure Distilled. Mrazivo čistý.

Dátum: 14. decembra 2023

Destilovaný z borievok oberaných po prvých mrazoch. Vysoko kvalitný borievkový destilát intenzívnej plnej chuti ukrýva v každej fľaši ukrýva až 8000 borievok. Je výsledkom tradičnej 2-stupňovej destilácie a krátkeho zrenia v špeciálnych kameninových nádobách.

Ak ste fanúšikom alkoholu vyrobeného z borievok, či už sa jedná o gin alebo borovičku, tak tento destilát vo svojom „gastro poznávaní“ jednoznačne nesmiete vynechať. Okrem toho, že je jedinečný svojho druhu, nielen u nás na Slovensku ale i v zahraničí, radí sa svojou kvalitou, koncentrovanou silou a chuťou medzi top produkty, ktoré na poli borievkových alko-nápojov môžete ochutnať. Áno, iste už tušíte, že reč nie je o ničom inom, ako o čistom borievkovom destiláte Juniperus Pure Distilled. Ten nadväzuje na legendárnu radu Juniperus, ktorá je najstarším slovenským alkoholovým brandom, registrovaným už od roku 1905. Trenčiansky liehovar Old Herold pod siluetou majestátneho hradu stále dodržiava tradičný postup výroby a celé generácie liehovarníkov spracúvajú borievky náročným fermentačným a destilačným procesom.

Čisté borievkové opojenie.

Prémiovosť tohto destilátu spočíva, ako už bolo spomenuté, hlavne v jeho obsahu. Každá fľaša v sebe ukrýva až 8000 borievok, zatiaľ čo v bežných značkových borovičkách je ich spracovaných cca 200-600 ks. To zabezpečuje jeho koncentrovanú silu a jedinečnú chuť. Lieh je použitý len pri príprave kvasu, aby sa rozpustili vzácne organické látky z borievok. Samotné borievky sú oberané ručne po prvých mrazoch.

Vysoko kvalitný borievkový destilát je získaný špecifickou metódou spočívajúcou v dvojstupňovej destilácii fermentovaného kvasu z rozomletých borievok. Intenzitu plnej koncentrovanej chuti zjemnili a zharmonizovali skúsení liehovarnícki majstri tradičným postupom krátkeho zrenia v špeciálnych kameninových nádobách bez prístupu vzduchu.

Majstri v spracovaní borievok už viac ako 100 rokov.

Borovička sa v našich končinách pálila odpradávna. Trenčianske likérky cibrili naozaj poctivú receptúru z borievkového destilátu dlhé roky. Najstaršiu slovenskú borovičku JUNIPERUS v Trenčíne vyrábali už v roku 1905. V dobe prvej Československej republiky ju vyvážali dokonca aj do USA. Od roku 1936 je ako prvá slovenská borovička registrovaná na Úrade priemyselného vlastníctva. V roku 1967 získala borovička JUNIPERUS medzinárodnú ochranu pôvodu registrovanú na Úrade pre patenty a vynálezy v Ženeve. Táto ochrana značky JUNIPERUS platí od roku 2016 na celom území EÚ.

Správne podávanie je dôležité.

Destilát odporúčame podávať ľadovo vychladený, pretože iba tak si dokážete vychutnať jeho robustnú a intenzívne borievkovú chuť. Veď nie nadarmo ho označujeme ako srdce trenčianskych borovičiek. Chuť a vôňa Juniperus Pure Distilled je mohutne píniová, s lahodným a dlhým záverom po klinčekoch a citrusoch. Tým správnym pohárikom na jeho degustáciu je pohár určený na konzumáciu destilátu, teda sklený pohárik na stopke so zvonovitým kalichom (širšia spodná a zúžená horná časť kalicha). Odporúčané podávané množstvo je 0,2 dcl. Degustácia tohto borievkového destilátu je jednoducho originálny pôžitok a zároveň jedinečný zážitok pre všetky Vaše zmysly. Objavte s nami koncentrovanú silu borievok!