Blog

Liquid market – The cocktail festival 2023

Liquid market – The cocktail festival 2023

Dátum: 13. decembra 2023

Zúčastnili sme sa 1.ročníka slovenského Liquid marketu a okrem skvelej atmosféry v bratislavskej Cvernovke či noblesných drinkov tu na návštevníkov čakal aj náš bar, kde sme Vám v plnej paráde odpromovali našu prémiovú radu Juniperus vrátane tohtoročnej novinky Juniperus Gin.

Prvý kokteilový festival v Bratislave Liquid Market priniesol dva dni remeselnej kokteilovej kultúry. Toto podujatie sa koná vo Viedni od roku 2016 a bolo len otázkou času, kedy zavíta aj do Bratislavy. Koniec koncov, toto mesto, rovnako ako iné európske metropoly, je už dlho domovom živej barovej scény.

Kokteilovú kultúru bolo možné zažiť naživo počas dvoch dní s barmi z celého Slovenska. Hosťovať sem prišli však aj zahraničné podniky z Rakúska, Holandska, Českej republiky, Bulharska a mnohých ďalších krajín. Liquid Market pochádza z barovej komunity a je jediným podujatím, na ktorom podniky spolu s hosťami oslavujú umenie kvalitného pitia. Stredobodom záujmu je jedinečný pôžitok a objavovanie. Návštevníci si tu môžu nájsť svoj obľúbený bar alebo zároveň odísť s pocitom, že našli ďalší „nový“, ktorý stojí za to navštíviť.

Okrem exkluzívnych a originálnych kokteilov boli súčasťou podujatia aj rôzne ochutnávky, prednášky a majstrovské kurzy, kde nechýbala ani naša prednáška o borovičke. Ako jeden z najväčších a najstarších slovenských výrobcov borovičky, sa snažíme odbornú i laickú verejnosť edukovať na tomto poli. To, že to nie je iba národná pálenka, ale v súčasnosti patrí na horné poličky barov dokazujú aj naše kvalitné a rokmi osvedčené produkty. Na našej prednáške návštevníci mohli ochutnať viaceré typy a kategórie tohto nápoja a rovnako sa dozvedeli aj nejaké tie tajomstvá z jej výroby či histórie…

V našom stánku mali nadšenci barovej kultúry počas dvoch dní možnosť ochutnať prémiovú radu slovenských borovičiek vyrábaných pod značkou Juniperus. Tá sa chváli patentom na výrobu borovičky, ktorý vlastní trenčiansky liehovar Old Herold od roku 1905. Tento rok obohatil existujúcu radu novinkou ⭐️JUNIPERUS GIN⭐️, ktorá na tejto akcii jednoducho nemohla chýbať! Súčasná móda návratu ku koreňom barmanstva a ku klasickým koktailom hrá jednoznačne v prospech ginu. Borievková vlna zažíva tak svoj fenomenálny návrat na mixologickú scénu, a to nielen v podobe ginu, ale i kvalitných slovenských borovičiek. Tie ste mali možnosť ochutnať nielen ako shoty, ale aj v luxusných miešaných drinkoch. Ich recepty pre túto akciu pripravila jedna z najlepších a najúspešnejších slovenských barmaniek Janka Karkušová, svetová víťazka barmanskej súťaže World Cocktail Champion z roku 2014. Samotné recepty dokonale vyladených miešaných drinkov Vám odtajníme v jednom z našich ďalších blogov. Máte sa na čo tešiť:)!


Najnovšie články: