Niečo na zahriatie!
01

Niečo na zahriatie!

19. decembra 2023

Miešaných drinkov sa v zime nemusíte vôbec vzdať. Kto povedal, že musia byť len s ľadom? Áno, uznávame táto ich verzia je neodolateľná a k letu neodmysliteľne patrí… Čo však v zime?

čítať viac
Juniperus Pure Distilled. Mrazivo čistý.
02

Juniperus Pure Distilled. Mrazivo čistý.

14. decembra 2023

Destilovaný z borievok oberaných po prvých mrazoch. Vysoko kvalitný borievkový destilát intenzívnej plnej chuti ukrýva v každej fľaši ukrýva až 8000 borievok. Je výsledkom tradičnej 2-stupňovej destilácie a krátkeho zrenia v špeciálnych kameninových nádobách.

čítať viac
Nalaďte sa na Juniperus!
03

Nalaďte sa na Juniperus!

14. júla 2023

Miešané drinky k letu neodmysliteľne patria. Prinášame vám dvoch favoritov, ktorí vás prekvapia svojou lahodnou chuťou a ľahkou prípravou. Nalaďte sa na leto, nalaďte sa na Juniperus a môžeme ísť na to…

čítať viac
Deväť bylín jedna radosť.
04

Deväť bylín jedna radosť.

28. júna 2023

Sme majstrami v spracovaní borievok už viac ako 100 rokov. Naša novinka Juniperus gin je výsledkom spojenia dvoch pomaly destilovaných macerátov pripravených z borievkového základu, bylín a korenín. Má bylinno-citrusový charakter a jemnú korenistú dochuť.

čítať viac
Industriálny areál liehovaru Old Herold je miesto, ktoré inšpiruje…
05

Industriálny areál liehovaru Old Herold je miesto, ktoré inšpiruje…

28. marca 2023

Priemyselný areál trenčianskeho liehovaru Old Herold je areál, ktorý toho už veľa zažil. Okrem mnohých známych odborníkov v potravinárskom a liehovarníckom odbore tu v minulosti pracovali aj také známe osobnosti ako Alexander Dubček či spisovateľ Rudolf Dobiáš. To, že ale rovnako i dnes inšpiruje svojou atmosférou a zabudnutými zákutiami aj súčasné mladšie generácie, dosvedčujú mnohé […]

čítať viac
Turiec Bartender Cup 2023 a borovička Juniperus
06

Turiec Bartender Cup 2023 a borovička Juniperus

28. februára 2023

Prvému ročníku medzinárodnej súťaže mladých barmanských talentov TURIEC BARTENDER CUP 2023 jednoznačne dominovala najstaršia slovenská borovička Juniperus. Nadšenie a kreativita súťažiacich opäť raz dokázali, že profesia barman je nádherná a prináša potešenie nielen divákom, ale i samotným tvorcom drinkov.

čítať viac
Dozrel čas… Bošácka slivovica 6-ročná.
07

Dozrel čas… Bošácka slivovica 6-ročná.

28. februára 2023

Jemnú a zároveň plnú chuť získala Bošácka slivovica svojím zrením v zapečatených nádobách. Výnimočná kvalita sliviek, výrobný postup zachovaný generáciami majstrov páleničiarov a 6 rokov zrenia dodali destilátu jeho nezameniteľný charakter.

čítať viac
Zrenie destilátov… Aj to treba vedieť!
08

Zrenie destilátov… Aj to treba vedieť!

12. decembra 2022

Destiláty a ich zrenie, egalizácia, stárenie, odležanie či zušľachťovanie… Pojmov pre tento proces nájdeme veľa. Dôležité však je, že je to významný krok v závere výroby destilátov, o ktorom môžeme povedať, že im dáva samotnú dušu.

čítať viac
Tajomstvo dobrej slivovice…
09

Tajomstvo dobrej slivovice…

30. septembra 2022

Dobrá slivovica. Také samozrejmé a pritom tak trochu aj veda. Nemala by páliť na jazyku či v krku, mala by hriať v žalúdku, príjemne voňať a chutiť po ovocí, naviac by mala „retiazkovať“ a v ústach zanechávať jemný mandľový dozvuk po kôstkach.

čítať viac
Nebola by borovička, keby nebolo borievok…
10

Nebola by borovička, keby nebolo borievok…

13. júla 2022

Ale viete, že platí aj: „Nebolo by borovičky, keby nebolo borovičkárov“. Alebo: „Borovička by asi bola aj bez Trenčína, ale isto iná…“ Neveríte? Poďme sa na to pozrieť pekne po poriadku…

čítať viac