Blog

Ako vznikal kalendár spoločnosti Old Herold pre rok 2021

Ako vznikal kalendár spoločnosti Old Herold pre rok 2021

Dátum: 9. novembra 2020

Inšpiráciou pre kalendár spoločnosti OLD HEROLD 2021 sa stal projekt Herbarium Populi Vagi / Herbár ľudu Váhu, ktorý už niekoľko rokov vzniká spoluprácou FS Váh Púchov a fotografa Michala Zahornackého. Spojenie etnografie ľudového odevu s našim produktovým portfóliom predstavuje spojenie folklórnych zvykov a tradície liehovarníckej výroby staršej viac ako 135 rokov.

Naša voľba pri výbere spolupráce a zameraní budúcoročného kalendára bola teda jasná. Sme radi, že sme sa aj týmto spôsobom mohli priblížiť ku folklórnej obci, u ktorej sa už teraz naše produkty tešia značnej popularite.

O projekte:

Michal Zahornacký (1988) sa venuje umeleckej portrétnej fotografii od roku 2013. Jeho fotografie boli vystavované a ocenené doma aj v zahraničí. V prezentovanom diele spája pútavo etnografiu ľudového odevu Považia s umeleckým žánrom súčasnej fotografie. Projekt tak prináša krásu a rôznorodosť tohto odevu vo vážnosti dobových fotografií, keď fotografovanie bolo udalosťou.Vďaka znalcom, pamätníkom z rôznych obcí Považia a členom folklórneho súboru Váh Púchov projekt mapuje ľudový odev v jeho súčasných i starších unikátnych formách a ponúka prierez vývoja sviatočného odevu od konca 19. storočia až do súčasnosti.

O liehovare:

OLD HEROLD – spoločnosť, ktorej príbeh sa píše od roku 1886. Postupne sa z malého hospodárskeho liehovaru vyvinula do súčasnej podoby prosperujúcej spoločnosti trenčianskeho regiónu. Ako jednému z najstarších slovenských liehovarov sa jej na ceste naprieč storočiami podarilo zachovať tradíciu v kvalite a na týchto pevných základoch stavia svoju produkciu až doposiaľ. Medzi jej najznámejšie a najobľúbenejšie produkty patria vysoko kvalitné destiláty ako BOŠÁCKA SLIVOVICA či tradičné slovenské borovičky KONIFERUMJUNIPERUS – najstaršia slovenská značka borovičky s medzinárodnou ochranou. Svojimi typicky slovenskými produktami spoločnosť OLD HEROLD dokazuje, že i to, čo vyzerá starobylo, môže byť moderné a môže mať sviežu trendovú tvár. Spoločnosť nezabúda na tradície, prostredníctvom ktorých je i naďalej zaviazaná liehovarníckemu dedičstvu trenčianskeho kraja.

– kalendár spoločnosti Old Herold na rok 2021 –

Kalendár si môžete zakúpiť v našej predajni alebo na e-shope www.oldherold.sk.

Ako malú ochutnávku Vám prinášame fotografie z backstagu poodhaľujúce pozadie realizácie fotenia.