Blog

Festival dobrodružných filmov – Horyzonty 2021.

Festival dobrodružných filmov – Horyzonty 2021.

Dátum: 26. novembra 2021

HoryZonty, festival dobrodružných filmov, sprevádzali aj známe a mnohými cestovateľmi či nadšencami dobrodružstiev obľúbené výrobky liehovaru Old Herold.

V poradí už 16. ročník tohto festivalu sa uskutočnil v dňoch 11.-13. novembra v jeho rodnom meste na Považí, v Trenčíne. Divákom umožnil vidieť v dvoch premietacích sálach približne 35 filmov z desiatich krajín celého sveta, prezentácie hostí spojené s besedami i výstavu fotografií. Liehovarnícka výrobná spoločnosť Old Herold, sídliaca v Trenčíne už viac ako 135 rokov, pri tomto dobrodružstve jednoznačne nesmela chýbať.

Podujatie sa kvôli pandémii minulý rok po prvýkrát premiestnilo do online sveta. Tento rok sa organizátori radi vrátili okrem online verzie aj ku klasickej forme návštevníckeho festivalu. Okrem divákov nechýbala ani účasť známych osobností zo sveta filmu, hôr či cestovania. Horyzonty navštívili Róbert Gálfy – priekopník slovenského skialpinizmu, extrémny lyžiar a horský vodca, cestovateľ a fotograf Martin Fševed Žilka, horolezci Marián Šajnoha a Vladimír Kazo Linek či kameraman Rastislav Hatiar.

Na svoje si prišli aj diváci, ktorí minulý rok objavili čaro online formátu. Aj tento rok im usporiadatelia umožnili zhliadnuť online projekciu, ktorá prebehla o pár dní neskôr. Súčasťou festivalu bolo po roku opäť aj niekoľko podujatí. Medzi najznámejšie a divácky obľúbené patrí už tradične beh o pohár festivalu, nosičské preteky na Farských schodoch či detské cyklopreteky Tour de HoryZonty. Ako partner filmového festivalu veríme, že naše výrobky v podobe tuzemského špeciálu Riava, Bošáckej slivovice a Považského repáku návštevníkov podujatia zahriali na tele i na duši :).


Najnovšie články: