Blog

Zlaté stuhy a legendárna borovička Juniperus.

Zlaté stuhy a legendárna borovička Juniperus.

Dátum: 3. septembra 2021

Výstavu historických vozidiel na piešťanskom Kúpeľnom ostrove, s názvom Zlaté stuhy, tento rok ako partner podujatia sprevádzala aj trenčianska borovička Juniperus so svojím dobovým automobilom.

Okrem toho najstaršiu patentovanú slovenskú borovičku mali návštevníci možnosť ochutnať aj na slávnostnom gala večeri v hoteli Thermia Palace. Patent na výrobu slovenského skvostu z roku 1905 vlastní trenčiansky liehovar Old Herold. Kraj bohatý na borievky, zručnosť páleničiarov a jedinečné výrobné postupy boli v roku 1936 základom na pridelenie československej ochrannej známky. V roku 1967 získala borovička JUNIPERUS na Úrade pre patenty a vynálezy v Ženeve taktiež medzinárodnú ochranu.

Podujatie Zlaté stuhy patrí k najlepším svojho druhu v celej Európe. Automobily, z ktorých mnohé majú viac než 100 rokov, prilákajú do Piešťan každý rok veľký počet domácich i zahraničných návštevníkov. Aj tento rok si diváci mohli užiť ich okružnú jazdu okolím kúpeľného mesta či slávnostný ohňostroj počas gala večera. Veríme, že rovnako aj legendárna trenčianska borovička JUNIPERUS spríjemnila všetkým návštevníkom ich zážitok a bola reprezentatívnym partnerom podujatia, ktorého základy položila už v roku 1932 rodina Winterovcov.


Najnovšie články: