Blog

Ružové leto? Chce to drinky s Koniferum Pink!

Ružové leto? Chce to drinky s Koniferum Pink!

Dátum: 22. júna 2023

Namiešajte si osviežujúce letné drinky a majte všetky dni „ružové“. Máme pre Vás hneď tri skvelé, chutné a jednoduché recepty na drinky s Koniferum Pink, ktoré počas leta jednoducho musíte ochutnať.

Objavte, ako chutí v miešaných nápojoch naša ružová novinka s chuťou malín a jahôd. Namixujte si osviežujúce drinky, ktoré dokážu premeniť aj všednú chvíľu na „ružovú“. Vymyslel a pripravil ich renomovaný slovenský barman Richard Lepieš.

Bazové potešenie

Jednoduchý, ľahký a svieži letný drink, ktorý Vám bude zaručene chutiť. Bazový sirup a jeho príprava sa spája v mnohých domácnostiach so začiatkom leta, kedy baza kvitne. Ak nemáte ten pravý domáci, nevadí, určite ho nájdete aj v obchode. Drink, ktorý sme si pre Vás pripravili Vám bude tak ešte dlho pripomínať príjemné chvíle začínajúceho leta.

4 cl Koniferum Pink

2 cl bazový sirup

2 cl citrónová šťava

tonic (odporúčame ružový) na doliatie

lesné ovocie (maliny, jahody), plátok limetky/citróna

….

Pohár: na víno

Pohár na víno naplníme ľadom, pridáme Koniferum Pink, bazový sirup, citrónovú šťavu a dolejeme tonicom. Ak máte k dispozícii ružový tonic, odporúčame použiť ten. Na záver pridáme pár bobúľ lesného ovocia, plátok limetky alebo citróna a zľahka premiešame.

Video-recept na drink „Bazové potešenie“ nájdete v spodnej časti blogu.

Fresh time

Ak chcete letné osvieženie a nedať si pri tom sprchu :), tak toto je to pravé…

4 cl Koniferum Pink

3 cl grepový sirup

8 cl jablkový džús

2 cl citrónová šťava

mäta

plátok grepu

sóda na doliatie

….

Príprava – shake + doliať sódou

Pohár – highball (long)

Do pohára dáme plátok grepu a naplníme ho ľadom. V shakeri spolu poriadne zmiešame všetky suroviny s trochou ľadu (Koniferum Pink, grepový sirup, jablkový džús, citrónová šťava a mäta). Takto zmiešané ingrediencie  vylejeme zo shakera na ľad do pohára a dolejeme sódou. Zľahka premiešame, ozdobíme plátkom grepu a mätou.

Video-recept na drink „Fresh time“ nájdete v spodnej časti blogu.

Chuť leta

Ako chutí leto? Takto…

5 cl Koniferum Pink

2 cl citrónová šťava

8 cl brusnicový džús

3x malina

3x jahoda

lyofilizované lesné ovocie / maliny

….

Príprava – shake

Pohár – coupet

Pohár naplníme ľadom a zatiaľ čo sa chladí, zmiešame v shakeri s trochou ľadu Koniferum Pink, citrónovú šťavu, brusnicový džús a lesné ovocie (maliny a jahody). Shakerom poriadne pretrepeme, aby sa ovocie čo najviac rozdrvilo a pustilo tak svoju šťavu a chuť. Ľad z pohára odstránime a cez sitko doň prelejeme obsah shakera. Na záver ozdobíme bobuľovým lesným ovocím a podávame.

Video-recept na drink „Chuť leta“ nájdete v spodnej časti blogu.

Nechajte sa uniesť do ružového sveta, precíťte pohodu slnečného leta. Veď maliny a jahody lesné dokážu zmeniť všedné na pestré. Na zdravie!

Drinky s dokonalou kombináciou chutí pre nás vymyslel a pripravil renomovaný slovenský barman Richard Lepieš. Aktuálne patrí medzi slovenskú barmanskú špičku. Svoje skúsenosti zbieral v zahraničí ako i na Slovensku, kde viedol napríklad spomedzi iných aj hotelový bar v Grand Hoteli Kempinski na Štrbskom Plese.

Nahliadnite spolu s nami do zákulisia tvorby drinkov. Na fotkách a videu Vám prinášame malý pohľad ako pracujú skutoční profesionáli. A pre tých, ktorí majú radšej video recepty, nech sa páči, môžete začať shakeovať ako praví barmani. Všetky videá s prípravou drinkov nájdete nižšie. Ďakujeme za spoluprácu a tešíme sa na ďalšie!

Koniferum Pink a drink „Bazové potešenie“. Autor drinku: Richard Lepieš.
Koniferum Pink a drink „Fresh time“. Autor drinku: Richard Lepieš.
Koniferum Pink a drink „Chuť leta“. Autor drinku: Richard Lepieš.

Práca majstra na fotkách…


Najnovšie články: