Blog

Sladké valentínske pokušenie …

Sladké valentínske pokušenie …

Dátum: 10. februára 2021

Tento miešaný nápoj, vraj „elixír lásky“, pre nás vytvorili šikovné dievčatá zo Slovakfoklore. Pri príležitosti sviatku sv. Valentína sa nechali prekvapivým spôsobom inšpirovať tradičnou chuťou Borovičky Koniferum. Spolu s nami tak môžete aj Vy namiešať sladké pokušenie svojej Valentínke…

História sviatku sv. Valentína ostáva opradená rúškom tajomstva. Vieme však, že február sa odpradávna považuje za mesiac lásky. Preto, či už tento sviatok uznávate alebo nie, je to príležitosť na malé potešenie pre Vašich blízkych a tu je jeden tip ako im možno spravíte radosť.

Na prípravu miešaného nápoja budete potrebovať:

ľad

šťava z polovice citróna

20 ml jahodový sirup

60 ml ríbezľové víno

40 ml borovička Koniferum

120 ml „suchý“ tonic

jahoda na dozdobenie

Prípravu zvládne naozaj každý. Všetky ingredience postupne nalejete do pohára, zamiešate, pridáte ľad, ozdobíte jahodou a sladké pokušenie je na svete. To ostatné nechávame na Vás.. 🙂 S chuťou do toho. Na zdravie!

Pre tých, ktorí si chcú prípravu pozrieť pripájame krátke video…

Autor videa: Anna Lukáčová, 2021.

Za recept ďakujeme dievčatám z projektu Slovakfolklore. Ich činnosť je zameraná na prepájanie ľudovej kultúry s mladou generáciou Slovákov, ktorí veria, že ľudové tradície a zvyky sú stále prítomnou súčasťou každodenného života ľudí na Slovensku. Spája ich láska k remeslám, ľudovej tvorbe i k folklóru.