Blog

Slivovicový Sour

Slivovicový Sour

Dátum: 7. septembra 2020

Ingrediencie

6 cl Bošácka slivovica
2,5 cl citrónová šťava
3 cl vaječný bielok
2,5 cl lychie sirup
Angostura Bitter

Postup

Sirup z lychie sa pripravuje pomocou bieleho kryštálového cukru a lychie šťavy.
Do ½ litrového pohára dáme ¼ cukru a 25 cl lychie šťavy. Zohrejeme do bodu varu a miešame, až kým sa cukor nerozpustí.
Všetky suroviny vlejeme bez ľadu do boston shakeru a vymiešame prudkým miešaním. Potom pridáme do shakeru ľad a opäť opakujeme miešanie. Cez double strain prelejeme sour do vychladeného pohára. Na povrchu cocktaillu spravíme bitterom tri bodky a špajľou z bodiek vytvarujeme srdiečko.

Pohár: champagne miska
Post-garnish: angostura bitter

Viac receptov na miešané nápoje nájdete v našom blogu.