Blog

Naša ikona v miešanom nápoji – Lipová líška

Naša ikona v miešanom nápoji – Lipová líška

Dátum: 28. septembra 2020

Tento miešaný nápoj s použitím Borovičky Juniperus pre nás vytvorili šikovní barmani z trenčianskeho Paddock Café. Ochutnať ste ho mohli priamo v kaviarni počas niekoľkých dní tohto leta. Tým, ktorí to nestihli „odhaľujeme“ jeho prípravu a prinášame recept. Veď spomienky na leto a detstvo sú tak príjemné……

V nápoji Lipová líška prefíkane spájame dva svety rodín stromov. A to ihličnaté a listnaté. Protipólna kombinácia lipy a borovičky môže v ľuďoch evokovať silné spomienky na detstvo a vôňu lipového čaju, ktoré sú doplnené prítomnou dospelosťou borovičky Juniperus. Ako mediátor sme nakreslili na pohár líniu peľu, ktorá tieto dva svety spája. Nechajte sa teda aj vy uniesť slobodou a spomienkami vloženými do tohto nápoja a hlavne pomaly a zodpovedne vychutnávajte.

Borovička Juniperus v miešanom nápoji

Pre-garnish: Na Coupe pohár nakreslíme štetcom tenkú líniu medu, ktorú zasypeme peľom z lipového kvetu. A potom sa už môžeme pustiť do rýchlej prípravy samotného nápoja.

Ingrediencie:

Na prípravu lipového sirupu budete potrebovať:

– košík lipových kvetov, najlepšie nazbieraných po daždi mimo prašných miest
– 4 litre vody
– 3 kg kryštálového alebo trstinového cukru
– 3 citróny
– 1-2 lyžičky kyseliny citrónovej

Do shakera s ľadom dáme všetky časti nápoja /borovička Juniperus, lipový sirup, odšťavená limetka/, silne pretrasieme a vylejeme do vychladeného coupe pohára. Hotový nápoj podávame ozdobený lipovým kvetom.

Pre tých, ktorí si chcú prípravu pozrieť pripájame krátke video…

Na zdravie!