Blog

Nová predajňa spoločnosti Old Herold

Nová predajňa spoločnosti Old Herold

Dátum: 30. septembra 2020

Nová reprezentatívna predajňa liehovaru Old Herold, jedného z najstarších na Slovensku, je súčasťou výrobného areálu v Trenčíne. Liehovar Old Herold píše svoju históriu od roku 1886. Jeho areál patrí medzi technické pamiatky Trenčína a predajňa, ktorej hlavnými stavebnými prvkami sú sklo a oceľová konštrukcia, tento industriálny charakter vhodne dopĺňa a podtrhuje.

„V prípade interiérového riešenia predajne spoločnosti Old Herold sme mali pri zadaní dostatočne voľné ruky. Mohol tak vzniknúť krásny a reprezentatívny priestor na predaj exkluzívnych produktov tejto domácej značky.“, vyjadrilo sa o novom interiéri predajne štúdio point UP, ktoré stojí za jej návrhom a realizáciou.

Inšpirácia z pálenice

Dizajnové prvky nových priestorov vychádzajú z procesu destilácie, čomu nasvedčuje aj výber materiálov používaných v pálenici. Ide predovšetkým o dubové drevo v tabakovom odtieni a meď s uplatnením vzoru „najikonickejšieho“ produktu spoločnosti – borovičky Juniperus. Táto slovenská legenda a jej vydarený redizajn si našli svoje uplatnenie a miesto aj v rámci detailov zariadenia aktuálneho interiéru predajne.

Borovička Juniperus

Registračné číslo zabudnete, ale chuť si budete pamätať. Dvakrát pálený borievkový destilát z ručne zberaných plodov, jemný lieh pre rozvinutie chute a skúsení liehovarnícki majstri. Také jednoduché a stále výnimočné už viac ako sto rokov. Legendárna, najstaršia značka borovičky na Slovensku, borovička Juniperus, je naším zlatým pokladom. Stále dodržujeme tradičný postup výroby a borievky spracúvame náročným fermentačným a destilačným procesom. Naša borovička si tak uchováva vôňu a chuť voňavých borievok s vysokým obsahom silíc a flavoidov. Po rokoch sme oživili hranatú fľašu so skosenými hranami a krátkym hrdlom. V novej verzii má ešte ostrejšie hrany a širšie ramená ako pôvodná. Pridali sme reliéf z bobúľ a ihličia borievok a hrdé logo na bočné steny skla. Na prvý pohľad pôsobí nová fľaša trochu starosvetsky, v kombinácii s výraznou etiketou zároveň exkluzívne. Vnútri je však stále tá istá borovička, ktorú trenčianska likérka Old Herold páli už viac ako 100 rokov.

borovička Juniperus

Patent na výrobu borovičky Juniperus vlastní spoločnosť Old Herold od roku 1905. O jej poslednom vydarenom redizajne hovorí aj udelené ocenenie – „Národná cena za dizajn“ v kategórii Obal a objekt, ktoré koncom roka 2020 získala. V novom príjemnom prostredí predajne tak môžu zákazníci okrem najstaršej slovenskej patentovo chránenej borovičky Juniperus vidieť a zakúpiť si kompletný sortiment výrobkov liehovaru. Pri výbere toho pravého im priamo na mieste poradí odborný personál. Tešíme sa na vašu návštevu.