Blog

Pravé ovocné destiláty vo vynovenom darčekovom balení.

Pravé ovocné destiláty vo vynovenom darčekovom balení.

Dátum: 21. apríla 2022

Destiláty trenčianskeho liehovaru Old Herold sú najobľúbenejšími a najpredávanejšími destilátmi na Slovensku. A keďže dobrého destilátu nie je nikdy dosť, pripravili sme ich pre vás vo vynovenom 1,5-litrovom darčekovom balení…

Ovocinárstvo je odnepamäti pýchou trenčianskeho kraja. Kým tu mocní tvorili dejiny, ľudia v sadoch a na kopaniciach zdokonaľovali svoje slávne „-ovice“. Ušľachtilé nápoje pre drobné potešenie i pre výnimočné okamihy často zreli i niekoľko rokov. Naše destiláty sú destilátmi najvyššej kvality, ktorá nadväzuje na povestnú ovocinársku tradíciu slovensko-moravského pomedzia už z čias Márie Terézie. V ovocinárskej oblasti Bielych Karpát generácie páleničiarov zdokonaľovali výrobu ušľachtilých nápojov bez aromatických prísad. Dvakrát destilované OVICE vás očaria zmyselnou vôňou a bohatou ovocnou chuťou. Dokonalé potešenie pre všetky Vaše zmysly…

Mnohé sady v 20. storočí podľahli nákaze. To najdôležitejšie sa však zachovalo… Páleničiarske remeslo a značka BOŠÁCKA. Za ostatných 60 rokov sa táto legenda medzi destilátmi teší mimoriadnej obľube. Neskôr sa ku nej pridali i Williams Hruškovica a Maruna Marhuľovica, ktoré si za roky svojej existencie rovnako získali širokú základňu fanúšikov.

Výroba trenčianskeho liehovaru Old Herold nadväzuje na vycibrené a osvedčené receptúry našich predkov. Starostlivo pre vás vyberáme výlučne zrelé a zdravé ovocie, pretože poctivý kvas je základ. Dvojstupňovou destiláciou získavame jadro destilátu s vyváženou a harmonickou chuťou i vôňou. Doladíme ho kvalitnou zmäkčenou vodou a necháme primerane zrieť. Až týmto primeraným zrením získavajú ovocné destiláty svoju jemnosť, čaro a jedinečnosť.

Súčasné priestory pálenice liehovaru Old Herold.
Darčekové balenia v novom šate…

Nový, jednoduchší a zároveň čistejší dizajn darčekových balení sa snaží priblížiť súčasnému spotrebiteľovi a jeho vizuálnemu pohľadu na tradičný produkt, ktorý však nezaostáva svojím jazykom za komunikáciou 21.storočia. Nové etikety preberajú základné prvky v nezmenenej typografickej podobe, avšak v zjednodušenej farebnosti, resp. majú jednoznačne identifikujúci „dresscode“ prináležiaci jednotlivým druhom destilátu. Použitie folklórneho prvku vo svojej zjednodušenej podobe je už iba akcentom v podobe kontrastu ku súčasnému vizuálu. Fľaše sú vzhľadom ku svojej veľkosti a váhe umiestnené do dreveného nosiča, ktorý rovnako upozorňuje prostredníctvom nápisu OVICA na výnimočnosť pravých ovocných destilátov.

Destiláty v „obrích“ 1,5-litrových fľašiach sú darčekom, ktorý poteší každého milovníka pravých destilátov. Toto balenie je určené pre tých, ktorí destiláty milujú a ktorí nimi radi pohostia veľa svojich priateľov. Veď z tejto fľaše ulejete takmer 40 pohárikov. Každý dúšok je jedinečný a neopakovateľný – pohladí dušu, poteší zmysly, zahreje srdce… Na zdravie!